GLEBE

CUSTOM HOME, OTTAWA CANADA, 2014

Interior architecture and structural restoration to an existing 1930's heritage home.  Kayla's concept with this project was to bring the outside, in.  Prior to the renovation the home was crowded with very little natural light.  New footings were constructed in the basement as the foundation for new steel columns to hold large i-beams throughout the first two levels.  This reduce the amount of wood framing needed on the ground level and entry way, transforming these areas into open concept spaces. The staircase surrounded with glass panelling was the centrepiece of the home.  The 25' cedar wall adjacent to the staircase brings warmth and a native material to the concept. A 10' Nana Wall and a large commercial window were installed in the south exterior wall of the living area for an unobstructed view into the outdoors.  All of the millwork, fixtures and finishes were carefully selected to ensure functional and durable use.    

 

1.jpg